K čemu se hodí samolepící magnetická páska?

 

Samolepící magnetická páska je univerzálním a praktickým nástrojem, který se dá použít téměř všude. Tato inovativní kombinace magnetické a lepicího vrstvy vám umožní zefektivnit vaší práci a organizaci.

Kam a jak použít samolepící magnetickou pásku?

Samolepící magnetickou pásku můžete snadno připevnit na různé povrchy, které jsou feromagnetické, což zahrnuje kovové plochy vyrobené z materiálů jako je železo, ocel, nikl a pozinkovaný plech. Tyto praktické pásky se často používají v domácnostech na dveřích lednic, na magnetických nástěnkách, nebo na flipchartech. Dále jsou vhodné na přichycení na radiátorech, zárubní dveří, plechových květináčů nebo plechových skříních.

Tato magnetická páska je obvykle prodávána na odvíječi, což vám umožní snadno odvíjet požadovanou délku pásky a následně ji odstřihnout nůžkami. Tento typ magnetické pásky je ideální pro lehké předměty, jako jsou fotografie, pohlednice, nebo návody, jelikož má nižší magnetickou sílu.

Jedna z užitečných vlastností této pásky je její schopnost pracovat i obráceně. To znamená, že můžete přilepit samolepící část na hladký povrch a ke kovové magnetické vrstvě následně přicvaknout lehký kovový předmět, jako jsou například menší mince.

Výhody

Jednoduchá aplikace díky samolepící vrstvě.

Flexibilita umožňuje přizpůsobit pásku na potřebnou délku.

Použití v různých kreativních projektech např. pro výrobu vlastních magnetek.

Užitečný nástroj pro organizaci a označení různých prostor.

Nevýhody

Magnetické pásky mají obvykle nižší magnetickou sílu ve srovnání s klasickými magnety.

Samolepící vrstva má omezenou nosnost.

Samolepící vrstva může s časem ztratit lepivost.

Tipy na využití samolepící magnetické pásky

  • Samolepící magnetickou pásku mohou využít výrobci magnetických suvenýrů k vytvoření dřevěných magnetek na ledničku.
  • Tuto pásku můžete použít k výrobě různých hraček pro děti, jako je magnetická abeceda, magnetická číselná řada nebo magnetické puzzle.
  • Můžete s nimi označit kovové regály ve spíži, skladu nebo kovové nástěnky. Z magnetických pásek snadno vytvoříte štítky, které můžete pospat lihovým fixem.
  • Pokud máte na zahradě květiny, můžete si vytvořit zajímavé dekorace na plechové květináče nebo konvičky. Stačí přilepit okvětní lístky na samolepící magnetickou pásku a přestříkat je akrylovým lakem.
  • Vytvořte si na lednici poznámkový blok s magnetem pomocí samolepící magnetické pásky. Máte tak vždy důležité poznámky a seznamy nákupů na dosah ruky.
  • Samolepící magnetickou pásku můžete využít k připevnění fotografií a pohlednic na lednici nebo na kovovou nástěnku. Stačí odstřihnout kus pásky, nalepit ho na zadní stranu fotografie, a tím vytvořit vlastní magnetickou fotogalerii.

Jak správně používat samolepící magnetickou pásku

Před nalepením magnetické pásky se ujistěte, že povrch, na který ji chcete přilepit, je čistý a suchý.

Samolepící magnetickou pásku lze snadno stříhat nůžkami na požadovanou délku. Ujistěte se, že střih je rovný, aby pásky dobře seděly na povrchu.

Pokud máte samolepící magnetickou pásku na odvíječi, jednoduše ji odviňte na potřebnou délku a odstřihněte.

Při přilepování předmětu na magnetickou pásku jej pořádně přitlačte na povrch. Pevnost spoje závisí na síle přítlaku, ne na době přitlačení.

Je důležité zvolit správný typ samolepicí magnetické pásky. Existují standardní verze i verze s vyšší magnetickou silou.

Zurück zum Einkaufen